Muren sauzen

De beste partij voor het sauzen van muren

Leestijd: 9 minuten

24 augustus 2023 10:11 pm

Muren sauzen of toch laten sauzen door een ervaren schildersbedrijf? Veel mensen worstelen met deze vraag. Dat is niet vreemd, want beide opties kennen zowel voor- als nadelen. Zelf de muren sauzen is tijdrovend, vreet veel energie en pleegt een aanslag op de spieren. Gaat u zelf de muren sauzen, dan doet u dit in de meeste gevallen met de traditionele verfroller. Hierdoor blijven er vaak banen zichtbaar. Wanneer u een ervaren schildersbedrijf inschakelt, zoals De Latex Spuiter, dan gebeurt het muren sauzen met behulp van een spuitmachine. Latex spuiten is snel en zorgt voor een egaal resultaat, zonder banen. Het resultaat is dan ook een stuk mooier! De Latex Spuiter vertelt u alles over muren sauzen, of laten sauzen, en geeft u praktische tips en informatie.
Muren sauzen

Wat is muren sauzen?

Sauzen, het klinkt als, inderdaad een saus voor bij iets te eten. Echter voor schilders wordt ook het afwerken van wanden/plafonds met een muurverf “sauzen” genoemd. Muren sauzen betekent eigenlijk dat er een nieuwe latex verflaag wordt aangebracht op de muren. Er wordt vaak gedacht, maar dit is toch gewoon schilderen? Bij schilders en latex spuiters hebben we daar een onderscheidt in. Schilderen duiden we lakwerk mee aan, en met sauzen het latex werk.

Nu we de betekenis van sauzen van muren helder hebben willen we de nodige informatie en tips met u delen over muren sauzen. U kunt zelf muren sauzen of u kunt De Latex Spuiter inschakelen om de muren te laten sauzen. In dat geval zullen wij de muren spuiten voor u, tegen een aantrekkelijke prijs.

Muren sauzen prijs

De prijs voor muren sauzen ligt heel aantrekkelijk bij De Latex Spuiter. Hier zijn meerdere redenen voor. Eén van de belangrijkste redenen is wel dat wij de muren kunnen spuiten. Latex spuiten is een snelle manier om wanden van een nieuwe laag latex te voorzien. De werkzaamheden zijn een stuk sneller afgerond dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een verfroller voor muren sauzen. Hoe sneller het werk gedaan is, hoe lager de prijs. Dit zorgt ervoor dat de muren sauzen prijs aanzienlijk lager ligt wanneer er latex gespoten wordt dan wanneer er op traditionele wijze wordt geschilderd.

Niet altijd kunnen wij spuiten in een woning of pand, en dan kunnen wij uiteraard ook traditioneel uw wanden sauzen. Wanneer u dit vaak zelf doet is er een grote kans op baanvorming. Echter bij De Latex Spuiter bent u gegarandeerd van het beste resultaat. 

U kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen voor het schilderwerk dat u gedaan wilt hebben. Wij bieden u een offerte met de totale muren sauzen prijs op basis van het aantal vierkante meters. Wilt u direct de plafonds laten witten? Dan doen wij dit natuurlijk ook graag voor u.

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Muren sauzen voorbereiding

De voorbereiding voor muren sauzen is heel belangrijk. Hierbij maakt het eigenlijk niet uit of u zelf de muren gaat sauzen of dat u de muren wilt laten sauzen door onze ervaren latex spuiters. Een belangrijk onderdeel van de muren sauzen voorbereiding is wel het voor behandelen van de wanden. 

Allereerst beginnen we altijd met het afdekken van alle oppervlakten die niet vies mogen worden, de vloeren, houtwerk, wandcontact punten en eventueel een aangrenzende muur in andere kleur.

Wanneer een muur beschadigingen of andere oneffenheden heeft, dan moeten deze eerst worden weggewerkt om uiteindelijk een egaal en strak resultaat te krijgen. Wij adviseren altijd een lichtgewicht vulmiddel om kleine plekken te repareren of indien de muren en plafonds er niet meer fatsoenlijk uit zien, gebruik te maken van onze stucadoors. Deze kunnen uw wanden weer gladpleisteren.

Nadat uw wanden zijn hersteld is het belangrijk om deze te voorzien van de juiste voorstrijk. Hierbij kijken wij goed naar het type ondergrond, is het stucwerk vers of is de wand al afgewerkt met latex? In sommige gevallen is het zelfs nodig om een nicotine isolerende voorstrijk aan te brengen.

Muren sauzen nieuwbouw

Het is goed om te weten dat er verschillen zijn tussen muren sauzen nieuwbouw en muren sauzen in bestaande woningen. Nieuwbouwwoningen worden in de meeste gevallen opgeleverd met wanden die behangklaar zijn. Dit betekent dat de muren niet sausklaar zijn. Behangklare wanden zijn wanden die nog oneffenheden laten zien. Dit is niet erg wanneer er behang overheen gaat, maar wel wanneer er latex op wordt gespoten of gesaust. Deze oneffenheden blijven namelijk zichtbaar. Voorafgaande aan de muren sauzen nieuwbouw moeten de wanden dus eerst worden glad gepleisterd of worden voorzien van renovliesbehang.

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Muur sauzen zonder strepen

Een muur sauzen zonder strepen, iets wat voor velen zeer moeilijk is. Echter niet voor ons! Wij kunnen op twee manieren uw muren zonder strepen sauzen!
Wij maken bij het sauzen van uw muren gebruik van een zeer hoge kwaliteit primer en latex. Deze primer zorgt ervoor dat wij tijd genoeg hebben om de latex te verwerken. 

De latex welke wij gebruiken voor het sauzen van uw muren blijft dan langer open waardoor deze beter vloeit. Het resultaat is dan één geheel en zal streeploos opdrogen.De makkelijkste manier van uw wanden streeploos afwerken is door ons het te laten latex spuiten. Wij brengen dan de latex machinaal aan. Dit zorgt voor een veel sneller en strakker resultaat. De Latex Spuiter garandeert professioneel spuitwerk waarbij er zeker geen oneffenheden te zien zijn in het eindresultaat. Wilt u de muur sauzen zonder strepen? Dan is latex spuiten altijd de beste keuze. De latex wordt zeer gelijkmatig op de wanden gespoten, waardoor er een strak resultaat ontstaat waar geen banen, strepen of andere oneffenheden in te zien zijn.

Muren sauzen structuur

Vaak ziet u bij het sauzen van een muur dat uw roller een structuur op de muur achterlaat. Dit is natuurlijk geen probleem, behalve als u super strak gestucadoorde wanden heeft en dit gladde resultaat wilt behouden. Het is daarbij dan ook van belang dat bij het sauzen van muren er goed wordt gekeken naar het gebruik van de juiste voorstrijk, de juiste latex en de perfecte roller om de latex mee te sauzen.

De Latex Spuiter maakt bij het sauzen van muren altijd gebruik van de juiste latex en rollers. Hierdoor kunnen wij u garanderen dat de rollerstructuur minimaal zal zijn en u een prachtig resultaat zult hebben.

Vragen over muren sauzen?

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Muur sauzen zonder plafond te raken

Een muur sauzen zonder plafond te raken is voor ons iets wat vanzelf sprekend is. Of wij uw muren sauzen zonder het plafond af te plakken of door het juist wel af te plakken. Wij kunnen op beide manieren de perfecte strakke lijnen creëren zonder dat het plafond vies wordt

Wilt u zelf de muur sauzen zonder plafond te raken, dan kunnen wij u de volgende tips meegeven:

 • Koop een non-crack acrylaatkit en breng tussen de wand en het plafond in de hoek een kitnaad aan.
 • Wanneer de kitnaad goed opgedroogd is kunt u een goede afplaktape gebruiken.
 • Gebruik witte latex die u gebruikt voor het witten van het plafond en breng hiervan een laagje op de muurzijde over de tapenaad heen. Dit voorkomt dat er later muurverf onder de tape kan kruipen.
 • Saus de muren door twee verflagen aan te brengen.
 • Direct na het aanbrengen van de tweede verflaag verwijdert u de afplaktape.

Muur sauzen kleur

Er zijn tegenwoordig natuurlijk eindeloos veel kleuren en kleurcombinaties mogelijk. Veel mensen maken een keuze op basis van de dekseltjes van potjes verf in de bouwmarkt. Dit is in principe prima, maar men vergeet rekening te houden met het feit dat kleuren op de muren en in grote oppervlakken heel anders tonen dan op een klein verfpotje. Intens blauw kan mooi zijn op een dekseltje, maar kan té intens zijn op een grote muur.

De muur sauzen in kleur moet perfect zijn, zodat u zeker de juiste sfeer in huis creëert met de kleur of kleuren van uw keuze. Ook wanneer u bij ons komt om de muren te laten sauzen is de kleurkeuze natuurlijk heel belangrijk. Wij gaan uit van uw wensen. Uiteraard kunnen wij u wel van professioneel kleuradvies voorzien. Wij bieden altijd de mogelijkheid om testers op een ondergrond te zetten om u beter te kunnen adviseren in het juiste kleurgebruik.

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Zelf muren sauzen tips

Wilt u zelf muren sauzen? Dan geven wij u graag de volgende tips mee:

 • Maak altijd gebruik van een latex van hoge kwaliteit.
 • Zorg ervoor dat alle oppervlakken die u af moet plakken vetvrij zijn, zodat de afplaktape goed blijft zitten.
 • Maak de ruimte en de wanden zelf goed stofvrij voordat u de wanden gaat sauzen.
 • Gebruik altijd de juiste primer voor de juiste ondergrond.
 • Schaf alle benodigdheden van tevoren aan en controleer of u echt alles heeft, zodat u niet tijdens het sauzen terug hoeft naar de bouwmarkt.
 • Beweeg de verfroller in verticale stroken om de verf op grote oppervlakken aan te brengen en rol vervolgens van links naar rechts om de latex goed over het oppervlak te verspreiden.
 • Heeft u latex gemorst? Dan kunt u dit verwijderen met een schone doek en wat warm water.

De muren sauzen zonder strepen?

Wilt u de muren sauzen zonder strepen te blijven zien in het eindresultaat? Schakel dan de ervaren schilders van De Latex Spuiter in. Wij kunnen het spuitwerk professioneel voor u verrichten, zodat u geniet van een mooi strak en streeploos eindresultaat. Voor meer informatie of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen als u De Latex Spuiter wilt inschakelen voor professioneel muren sauzen.