Waarom latex spuiten?

Wat is het voordeel van latex spuitwerk?

Waarom latex spuiten?​

Wat is het voordeel van latex spuitwerk?

Voordelen en nadelen van latex spuiten

Het laten spuiten van latex muurverf op wanden en/of plafonds kan verschillende voordelen en nadelen met zich meebrengen. 

Laten we beginnen met de voordelen van het laten spuiten van latex. Ten eerste is het spuiten van latex veel sneller dan het aanbrengen van verf met een roller of kwast. Dit komt doordat het spuiten van verf gelijkmatig en snel kan gebeuren, waardoor je in een kortere tijd een groot oppervlak kunt bedekken.

Een ander voordeel van spuiten is dat het een strakker en egaler resultaat kan opleveren dan het aanbrengen van verf met een roller of kwast. Dit komt doordat de verf gelijkmatig en dun wordt aangebracht, zonder strepen of bobbels.

Ten derde kan het spuiten van latex handig zijn voor moeilijk bereikbare plekken, zoals hoeken en randen. Met een spuitpistool kun je makkelijk alle plekken bereiken, ook de lastige hoeken.

Een nadeel van het laten spuiten van latex is dat het meer opruimwerk met zich meebrengt dan bijvoorbeeld het aanbrengen van verf met een roller of kwast. Dit komt doordat de verf in kleine druppeltjes wordt verspreid en dus ook op de grond en andere oppervlakken terecht kan komen. Het is dus belangrijk om goed af te dekken en eventueel te stofzuigen na afloop.

Latex spuiten raden wij af in een volle woning. Wij adviseren altijd ter plekke op locatie maar in verband met spuitnevel adviseren wij altijd om de woning zo leeg mogelijk te hebben voordat we gaan spuiten.

Ons advies

Latex spuiten is een perfecte oplossing voor 9 van de 10 woningen en panden. Het belangrijkste is dat er eerst naar de situatie gekeken wordt voordat we aan de slag gaan in de woning.

Vraag bij ons een vrijblijvend voorstel aan en dan kunnen wij bij u langskomen voor een meting waarbij wij ook adviseren.