Wat is sausklaar stucwerk?

De mooiste gladde pleisterlaag

Wat is sausklaar stucwerk?

De mooste gladde pleisterlaag

Sausklaar stucwerk is een pleisterlaag welke is aangebracht op wand en/of plafond die voldoende glad is om met latex te worden behandeld. Dit kan middels een roller of een spuitmachine.

Bij sausklaar stucwerk is de afwerking een stuk gladder en vlakker, hierdoor is deze wijze van afwerking perfect voor verf.

Wat is het verschil tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk, en waarom?

Tussen sausklaar pleisterwerk en behangklaar stucwerk zit een groot verschil. Wanneer de stucadoor het gips aanbrengt op de ondergrond, moet hij deze meerdere keren afwerken. Bij een behangklare ondergrond is de wijze van afwerken minimaal. De stuclaag wordt vlak gezet en wordt naderhand maximaal twee keer glad gepleisterd. De stucadoor zorgt ervoor dat de ondergrond niet volledig glad is. 

Bij sausklaar stucwerk wordt er gips aangebracht op de ondergrond. De stucadoor begint dan met het vlakzetten van het stucwerk middels een rij, dit zorgt ervoor dat het stucwerk vlak is over een minimale lengte van 2,5-3 meter. Wanneer de gipslaag wat droger is wordt deze gladgepleisterd in meerdere handelingen. Dit kan middels enkel het eigen gips afwerken maar ook kan dit worden gedaan middels finishers.

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Is er een prijsverschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk?

Tussen behangklaar stucwerk en sausklaar stucwerk zit een flink verschil in tarieven. Dit heeft te maken met de afwerking en in sommige gevallen ook het soort materiaal. Bij een behangklare afwerking kan worden gekozen voor een wat ruwere gipssoort. Bij het sausklaar afwerken zijn er meer handelingen vereist en wordt er in veel gevallen ook nog eens een finisher gebruikt. Dit maakt het dat sausklaar stucwerk duurder is en dat het verschil in tarief groot kan zijn.

Benieuwd naar de tarieven welke wij hanteren voor sausklaar stucwerk? Vraag dan een vrijblijvend voorstel bij ons aan voor uw project!

Wanneer kies ik voor behangklaar stucwerk?

Behangklaar stucwerk is veelal niet nodig in nieuwbouw woningen. Deze zijn vaak al behangklaar afgewerkt. Een behangklare ondergrond is ideaal voor de volgende manieren van afwerking;

  • Behang (zoals de naam al aangeeft)
  • Sierpleisters zoals spachtelputz of barokpleister
  • Beton Cire
  • Brander Stucco
  • Spack spuitwerk

Wanneer kies ik voor sausklaar stucwerk?

Sausklaar stucwerk is de ideale afwering voor wanneer het resultaat perfect glad moet zijn. Bij met latex gespoten wanden en/of plafonds is het van belang dat de ondergrond glad is en vlak is. Bij het spuiten en sauzen van latex kan het zijn dat je oneffenheden naar voren haalt. Wanneer sausklaar stucwerk goed is uitgevoerd zal je dit dan ook niet zien.

Sausklaar stucwerk is geschikt voor;

Wat is spuitklaar stucwerk?

Spuitklaar stucwerk is een nieuwe term voor super spiegel glad stucwerk. Dit wordt tegenwoordig veelal gebruikt door stucadoors. Echter is deze term volledig onzin volgens ons. Spuitklaar en sausklaar stucwerk is precies hetzelfde. Biedt uw stucadoor spuitklaar aan als optie, dan adviseren wij vaak ook verder te kijken. Bij ons is spuitklaar namelijk hetzelfde als sausklaar.

Wat kost sausklaar stucwerk?

Sausklaar stucwerk wordt door veel stucadoors aangeboden voor verschillende tarieven. Vraag bij ons een vrijblijvende meting aan en dan kunnen wij u uiteraard een goed concurrerend aanbod doen!