Hoe bereken ik de vierkante
meters?

Hoe kom ik aan de juiste afmetingen?

Hoe bereken ik de vierkante meters?​

Hoe kom ik aan de juiste afmetingen?

U heeft zojuist een woning of pand gekocht en nu wilt u graag een offerte opvragen bij De Latex Spuiter of wellicht wilt u enkel weten hoeveel materiaal u nodig heeft? Dat kan uiteraard ook, wij zijn er in ieder geval om u te helpen. 

Het aantal vierkante meters van de oppervlakten is voor vele dienstverleningen zeer belangrijk, voor de stucadoor, de latex spuiter, de tegelzetter en ook voor het uitrekenen van een vloer. Het meest eenvoudige is de volgende berekening;

Lengte/hoogte x breedte

Afmetingen berekenen

lHeeft u een woonkamer waarvan u het aantal vierkante meters wilt berekenen dan is het een kwestie van de lengte van de woonkamer maal de breedte van de woonkamer. Is deze bijvoorbeeld 5 meter lang en 6 meter breed. Dan wordt de berekening;

5m x 6m = 30m²

Dit is de meest eenvoudige wijze waarop dit te berekenen is.

Maar wat nou als uw ruimte niet een vierkant of een rechthoek is? Dan delen wij de ruimte altijd op in verschillende vlakken. 

Afmetingen woonkamer berekenen

Hierboven ziet u een woonkamer welke opgedeeld is in drie verschillende vlakken. 

Wat wij eerst doen is het aantal vierkante meters van vlak A berekenen, dan berekenen we vlak B en daarna gaan we door naar vlak C.

Aan het einde blijven er dan drie totalen over, bijvoorbeeld; A – 7m², B – 15m² en C – 28m². Uw woonkamer  is dan in totaal 50m². Het is altijd raadzaam om ruimtes welke veel hoeken bevatten op te delen. Dit kan uiteraard ook voor wanden en andere oppervlakten.

Vierkante meters van wanden berekenen.

U heeft muurverf/latex nodig voor uw wanden, en nu gaat u het aantal vierkante meters uitrekenen. Wat u het beste kunt doen wat betreft de berekening voor benodigd materiaal is enkel de hoogtes en de lengtes van de wanden opmeten. U heeft natuurlijk ramen en deuren welke normaal niet meegerekend zouden moeten worden maar in het geval van materiaal berekeningen raden wij aan deze meters niet eraf te halen. Je kan beter voldoende materiaal hebben dan te weinig materiaal.

Bereken hier uw vierkante meters (m²)

Wilt u snel het aantal vierkante meters berekenen? Dan kan dat uiteraard middels onderstaand formulier.

Wanden berekenen

Bij onze berekening vanuit onze meetservice rekenen wij de meters anders voor uw woning. Wij maken ter plekke een meting inclusief bouwtekening. De meters welke wij dan op ons voorstel zetten naar u toe zijn wel de meters minus de meters van de kozijnen.

Hoe bereken ik de schuine wanden in mijn woning?

Bij schuine wanden is het afhankelijk van de ruimte en de indeling. In veel gevallen is het mogelijk om de volgende berekening uit te voeren;

Met het hoogste punt, meet de langste afstand. Voer dan de berekening uit; hoogte x lengte. En dan de uitkomst delen door twee.

Driehoek berekenen

Afmetingen berekenen van kozijnen.

Het berekenen van de afmetingen van kozijnen is bijna hetzelfde als dat van andere oppervlakten. Het is ook hier lengte/hoogte maal de breedte. Wilt u uw kozijnen of deuren ook gespoten hebben? Dan is het van belang dat u deze afmetingen ook voor ons opmeet. Wij kunnen dan voor u een zo scherp en precies mogelijk voorstel maken.

Kozijnen opmeten

Toch liever gebruik maken van onze meetservice?

Dan staan wij zeker voor u klaar! U kunt gebruik maken van onze meetserviceNeem gerust contact met ons op en wij plannen een afspraak voor u in.