Trap spuiten

Uw trap in de mooiste en sterkste lak!

Leestijd: 4 minuten

13 augustus 2023 8:00 am

Trap schilderen, uw trap krijgt weer een nieuw leven

Wanneer je trap er oud en vervaagd uit begint te zien, is het misschien tijd voor een nieuwe kleur. Maar wat als uw trap beschadigd is? Heeft het nieuwe verf nodig? Wij kunnen u daarbij helpen. Bij De Latex Spuiter bieden wij spuitverfdiensten voor trappen aan, wij kunnen uw trap spuiten. Dit is een geweldige optie als je een nieuwe kleur wilt, maar niet de moeite wilt nemen om ze zelf te schilderen. We bieden ook reparatieservices voor eventuele schade die door slijtage is veroorzaakt.

Trap spuiten, jarenlang genieten

Trappen zijn een prachtige toevoeging aan elk huis en kunnen een centraal punt in de kamer zijn. Net als alle andere meubels kunnen ze echter na verloop van tijd vuil worden en krassen krijgen. Als je je trap mooi en krasvast wilt houden, overweeg dan om hem te spuiten met traplak. Anti-slip traplak is een speciaal type verf dat is ontworpen om te beschermen tegen krassen en slijtage, maar biedt ook optimale bescherming tegen gladheid door een nano anti-slip laag. Bovendien doordat de lak krasvast is blijft deze vele jaren goed!

De snelste en mooiste afwerking van uw trap is deze af te spuiten met krasvaste en speciale traplak. Antislip traplak kan ook worden aangebracht om uw trap veiliger te maken.

Wat bieden wij u aan voor uw trap?

Wanneer de meeste mensen denken aan het schilderen van hun trap, denken ze aan het gebruik van een kwast of roller om verf op elke trede aan te brengen. Dit is echter niet de enige manier om het aan te pakken. U kunt uw trap ook laten spuiten met lak of een ander type coating. De reguliere wijze van afwerking is het gebruik van een traplak, bijvoorbeeld de Sigma S2U Nova Traplak. Heeft u een trap die nou veel wordt belast met schoenen, bijvoorbeeld in een winkel, dan adviseren wij altijd een 2 component afwerking. Een van de voordelen van het laten spuiten van uw trap is dat dit gebeurt met een dikkere laagdikte. Wij spuiten onze laag verf in meerdere lagen. Zo zal uw gehele trap of houten trap worden voorzien van een nieuwe laag traplak. Dit zal helpen voorkomen dat slijtage zo snel optreedt. Het is ook een goed idee als je huisdieren of kleine kinderen hebt, omdat dit helpt om ze te beschermen tegen uitglijden en vallen. Wilt u uw trap laten schilderen? Wij kunnen uw trap spuiten in een nieuwe verflaag! , neem dan contact op met De Latex Spuiter. Wij kunnen u vertellen welk type coating het beste past bij uw behoeften en budget.

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Uw trap spuiten, hoe gaan wij te werk?

Wat doen wij met uw trap(pen)? Hoe pakken wij dit aan? Wat komt er bij kijken? Dit zijn de stappen die wij altijd nemen als wij trappen spuiten.

1. Verwijderen oude verflaag

Heeft u een reeds bestaande trap welke eerder geschilderd of gespoten is? Dan verwijderen wij eerst altijd de oude verflaag. Als er delen van deze oude verflaag los zitten dan kan dit geen effect meer hebben op het nieuwe verfsysteem wat wij aan gaan brengen op uw trap.

2. Schuren, plamuren en kitten van de trap

Nadat wij de oude verflaag verwijderd hebben, of wanneer dit niet nodig was bij een nieuwe trap (veelal in nieuwbouw woningen). Gaan wij de trap in het geheel nalopen op beschadigingen en oneffenheden. Wij schuren de trap op, waarna wij alle gevonden plekken plamuren en deze ook na droging weer vlakschuren. Nadat het geschuurd is zullen we indien nodig de naden afkitten om kieren te dichten.

3. Grondverf/primer aanbrengen

Nadat wij de oude verflaag verwijderd hebben, of wanneer dit niet nodig was bij een nieuwe trap. Gaan wij de trap in het geheel nalopen op beschadigingen en oneffenheden. Wij schuren de trap op, waarna wij alle gevonden plekken plamuren en deze ook na droging weer vlakschuren.

4. Spuiten van de afwerklaag

Zit de trap in de primer, dan is het tijd dat deze goed droogt gedurende 8-16 uur. Dan heeft de isolerende primer de trap volledig ingepakt en kunnen er geen doorbloedingen van het hout ontstaan in het eindresultaat.

Na het drogen matteren wij de ondergrond, hiermee maken wij de ondergrond weer licht ruw, wij verwijderen het vrijgekomen stof en spuiten direct hierna de trap af in de gewenste lak, met de gewenste kleur en glansgraad.