Latex spuiten

Het mooiste resultaat met latex spuiten

Leestijd: 14 minuten

30 januari 2024 1:21 pm

Voordelig latex spuiten, De Latex Spuiter

Is uw woning of pand toe aan een nieuwe kleur? Een opfrisbeurt? Dan kunt u het beste kiezen voor latex spuitwerk van De Latex Spuiter. Wij hebben sinds 2003 ervaring op het gebied van latex spuiten. Wij kunnen uw woning of pand in verschillende kleuren op kort termijn met latex spuiten. Dankzij de techniek van het latex spuiten is dit geen tijdrovende klus meer. Binnen korte tijd zit er een egale laag verf op de muren of het plafond. Wilt u graag een mooi geschilderde ruimte zonder dat het veel tijd kost? De Latex Spuiter klaart deze klus snel en vakkundig.

Wat is latex spuiten?

Latex spuiten is een proces dat wordt gebruikt om latex muurverf op een oppervlak aan te brengen. Dit middels een airless of air-assisted spuitmachine. De latex muurverf wordt in een gelijkmatige laag op wanden en/of plafonds gespoten. Latex spuiten is een snelle en efficiënte manier om een oppervlak te sauzen. De verf droogt snel en laat een gladde afwerking achter.

Waarom latex spuiten?

Latex spuiten is sneller traditioneel sauswerk met de kwast en roller. Dat maakt het dat latex spuiten sneller gaat maar ook voordeliger kan worden aangeboden.
Latex spuiten

Exclusief, perfectie, uitstraling met latex spuiten

Latex spuiten is een snelle manier om een ruimte weer een frisse uitstraling te geven. Doordat de verf op de muur of het plafond wordt gespoten in plaats van gerold, zijn er nergens verfstrepen te zien. Latex spuiten geeft een strak en egaal resultaat. Hierdoor is deze techniek de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Daarbij bepaalt u zelf met welke kleuren De Latex Spuiter aan de slag gaat. U kunt natuurlijk gewoon kiezen voor witte wanden, waardoor de ruimte groter lijkt. Maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een rode of zwarte accentmuur te nemen. Op deze manier krijgt de kamer met het latex spuiten een persoonlijk tintje.

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Latex spuiten, wat is het?

Latex spuiten is een proces dat wordt gebruikt om latex muurverf op een oppervlak aan te brengen. Dit middels een airless of air-assisted spuitmachine. De latex muurverf wordt in een gelijkmatige laag op wanden en/of plafonds gespoten. Latex spuiten is een snelle en efficiënte manier om een oppervlak te sauzen. De verf droogt snel en laat een gladde afwerking achter.

Kwaliteit latex spuitwerk gegarandeerd!

Voor het latex spuiten, maar ook het verspuiten van lakken, maken wij gebruik van Airless spuitmachines en air-assisted spuitmachines van het merk Graco. Doordat wij kiezen voor dit merk kunnen wij altijd kwaliteit, snelheid en zekerheid garanderen. Naast het merk spuitmachine werken wij ook met de beste verfmerken.

Latex spuiten
in nieuwbouw

Spuiten in een nieuwbouw woning

Verfspuiten is een efficiënte en snelle manier om de muren en plafonds van een nieuwbouw woning te verven. In plaats van het kwasten of rollers te gebruiken, wordt een verfspuitmachine gebruikt om de verf op de muur of het plafond aan te brengen. Dit maakt het mogelijk om een gelijkmatige en stevige laag verf aan te brengen, zonder strepen of ongelijkmatigheden.

Bovendien is latex spuiten ook een goede manier om tijd te besparen tijdens het verven van een woning, omdat het minder tijd kost om de verf op de muren en plafonds aan te brengen dan met een kwast of roller. Als je van plan bent om de muren en plafonds van je nieuwbouw woning te verven, is verfspuiten zeker een optie om in overweging te nemen.

Belangrijk voor de nieuwbouw woning is wel dat de wanden altijd moeten worden gestucadoord voordat deze kunnen worden gespoten. Dit voor het mooiste resultaat op de wanden en plafonds.

 

Verfspuiten op werkende muren

Tijdens de bouw van nieuwe woningen komt er vocht in de wanden terecht. Dit zogenaamde bouwvocht zorgt ervoor dat de wanden nog in beweging zijn wanneer de woning opgeleverd wordt. De wanden ‘werken’, zoals dat heet.

Wanneer een stukadoor aan de slag gaat wanneer de wanden nog werken, dan bestaat het risico dat het stucwerk kleine scheuren gaat vertonen. De stukadoor dient ook altijd overbruggende naden met gaasband of vezelband te verstevigen. 

Wij kunnen de inwendige hoeken van stucwerk kitten met een flexibele acrylaat of polymeer kit. Dit zorgt ervoor dat de kans op scheurtjes nog meer verkleind wordt.

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Verfspuiten
renovatie projecten

Latex spuiten in een oude woning

Net als bij een nieuwbouw woning is het latex spuiten precies hetzelfde. Echter zijn er bij oudere woningen vaak meer dingen om rekening mee te houden. 

Bij oude muren is het goed om de wanden altijd te voorzien van een nieuwe stuclaag. Vaak bij scheuren in wanden en/of plafonds is dat op voorhand al nodig. 

Nadat wanden en/of plafonds zijn opgeknapt en opnieuw zijn voorzien van een pleisterlaag wordt deze eerst behandeld met de juiste primer. Na een korte droogtijd zullen de ondergronden worden gespoten met een muurverf

Nicotine en waterschade isolatie voor het latex spuiten

Bij het Bij het renoveren van een woning kan het soms nodig zijn om de wanden en plafonds opnieuw te bekleden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van vochtschade of als er nicotine op de muren of plafonds zit. Voordat de muurverf kan worden gerold of gespoten, is het belangrijk om deze schade eerst te herstellen.

In het geval van vochtschade is het belangrijk om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen en op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld door het repareren van lekkages of het vervangen van beschadigd bouwmateriaal. Daarna kan de vochtschade worden behandeld door het aanbrengen van een isolerende primer en isolerende latex.

Als er nicotine op de muren of plafonds zit, kan dit ook worden geïsoleerd door het aanbrengen van een isolerende primer. Deze primer zorgt ervoor dat de nicotine niet door de verf heen kan komen, zodat de verf een goede hechting kan krijgen.

Zodra de schade is hersteld en de muren en plafonds zijn voorbereid, kan de muurverf worden gerold of gespoten. Hiervoor worden meestal grote rollers gebruikt om een egaal en gladde laag aan te brengen of wij spuiten het met onze airless spuitmachines. 

Vraag meer informatie aan

Naam(Vereist)
Heeft u vragen mbt spuitwerk of een van onze andere diensten? Dan kunt u dat hier toelichten. Hoe meer informatie wij van u ontvangen hoe beter wij u een voorstel kunnen doen.

Wat zijn de voordelen van latex spuitwerk?

Perfecte, gelijkmatige afwerking

Door middel van latex spuiten wordt de latex muurverf op een gelijkmatige manier aangebracht. Het resultaat is dat het latex spuitwerk een perfect matte finish heeft. 

Snel en efficiënt voor elk project

Latex spuitwerk kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Voor ieder type en formaat ondergrond hebben wij specifieke spuittips waardoor we bijvoorbeeld met grote oppervlakten breder kunnen spuiten waardoor het spuitwerk sneller kan worden afgerond.

Sneller dan traditioneel sauswerk

Doordat latex spuiten sneller is dan het traditioneel sauzen van muren kunnen wij ook de kosten voor latex spuitwerk wat lager houden. Dit zorgt ervoor dat wij een eerlijke concurrentie brengen waardoor u kunt profiteren van een lager vierkante meter tarief.

Voordelig BTW tarief

Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan kunt u profiteren van een voordeliger BTW tarief. Wanneer uw woning is ouder dan 2 jaar dan geldt voor u dat u minder BTW hoeft te betalen. Normaliter is dit 21% echter voor woningen ouder dan 2 jaar is dit 9%. Dit geldt voor latex spuiten, lak spuiten en stucwerk!

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

Latex spuitwerk in kleur

Wil je je woning een unieke en persoonlijke uitstraling geven? Dan is het laten spuiten van wanden in kleur een geweldige optie! Bij het spuiten van latex verf is het namelijk mogelijk om de muren in elke gewenste kleur te spuiten, waardoor je echt een statement kunt maken. Of je nu één wand in een opvallende kleur wilt laten spuiten of alle wanden in een nieuwe kleur wilt laten zetten, het is allemaal mogelijk.

Het grote voordeel van het laten spuiten van wanden in kleur is dat je hiermee de sfeer van de kamer in één keer kunt veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld een warme en knusse uitstraling creëren met een donkere kleur, of juist een frisse en moderne uitstraling met een lichte en heldere kleur. Het spuiten van latex verf zorgt bovendien voor een strakke en egale afwerking, waardoor de kleur nog beter tot zijn recht komt.

Kortom, als je op zoek bent naar een snelle en efficiënte manier om je woning een nieuwe look te geven, is het laten spuiten van wanden in kleur een fantastische optie. Neem gerust contact op met onze specialisten om te bespreken welke kleur het beste past bij jouw interieur en persoonlijke smaak.

Latex spuiten buiten

Als je op zoek bent naar een duurzame manier om de buitenmuren van je woning te beschermen en te verfraaien, dan is het spuiten van minerale latex op de wanden buiten een slimme keuze. Minerale latex is namelijk een hoogwaardige verf die speciaal ontwikkeld is voor buitenmuren. Door deze verf te spuiten, wordt er een sterke en waterdichte laag gecreëerd die de muren beschermt tegen vocht, vuil en weersinvloeden.

Het spuiten van minerale latex op de buitenmuren heeft nog meer voordelen. Zo is deze verf zeer ademend, wat betekent dat vocht van binnen naar buiten kan verdampen. Hierdoor wordt de kans op schimmelvorming of andere vochtproblemen in huis aanzienlijk verkleind. Daarnaast is minerale latex zeer kleurvast en UV-bestendig, waardoor de kleur van de buitenmuren jarenlang mooi blijft.

Kortom, het spuiten van minerale latex op de buitenmuren is een slimme investering voor wie zijn woning duurzaam en mooi wil houden. Neem gerust contact op met onze specialisten om te bespreken hoe wij jouw buitenmuren kunnen voorzien van een hoogwaardige en duurzame afwerking.

Hoe zorgen we
voor een perfect resultaat?

Afplakken voordat we latex spuiten

Bij het latex spuiten van wanden is het belangrijk om aandacht te besteden aan het afplakken van kozijnen, trappen, keuken en eventueel de vloer. Op deze manier wordt voorkomen dat er verfspetters op deze oppervlakken terechtkomen, wat kan leiden tot extra schoonmaakwerk of zelfs beschadigingen.

Onze ervaren vakmensen weten precies hoe ze deze oppervlakken het beste kunnen afplakken voor een strak en professioneel eindresultaat. We gebruiken hiervoor hoogwaardige afplaktape en beschermfolie die geen resten achterlaten. Zo blijven jouw kozijnen, trappen en keuken onbeschadigd en schoon tijdens het spuiten van de wanden.

Mocht het nodig zijn, dan kunnen we ook de vloer afplakken om te voorkomen dat er verfspetters op terechtkomen. Zo houd je jouw vloer schoon en hoef je achteraf niet nog extra tijd en moeite te besteden aan het schoonmaken ervan.

Kortom, wij besteden veel aandacht aan het afplakken van oppervlakken om een strak en professioneel eindresultaat te garanderen. Neem gerust contact op om te bespreken hoe wij jouw wanden kunnen spuiten en welke oppervlakken afgeplakt moeten worden voor het beste resultaat.

Voorbehandeling wanden

Voordat we starten met het latex spuiten van wanden en/of plafonds, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de voorbehandeling van de ondergrond. Onze vakmensen gaan nauwkeurig te werk en lopen de ondergrond na op oneffenheden zoals krasjes, butjes of klontjes. Door deze oneffenheden te repareren en weg te werken, zorgen we voor een gladde en egale ondergrond. Dit is de basis voor een mooi en strak eindresultaat.

Bij de voorbereiding brengen we ook, waar nodig, kitwerk aan. Dit om ervoor te zorgen dat de kans kleiner is dat scheuren zichtbaar zullen worden.

Als onderdeel van de voorbehandeling brengen wij ook een primer aan op de ondergrond. Een primer zorgt ervoor dat de verf goed hecht aan de ondergrond en dat de kleur beter dekt. Het aanbrengen van een primer draagt bij aan een betere duurzaamheid en een mooiere uitstraling van de muurverf.

Door onze zorgvuldige voorbehandeling en het gebruik van hoogwaardige materialen, zorgen wij ervoor dat de verf optimaal hecht aan de ondergrond. Hierdoor ontstaat een mooi egaal resultaat met een lange levensduur.

Het latex spuitwerk aanbrengen

Na alle voorbereidende werkzaamheden is het tijd om de latex muurverf op de wanden en/of plafonds aan te brengen. Ook in deze fase van de werkzaamheden gaan wij secuur te werk. 

We voorzien tijdens dit proces de ondergrond van twee lagen latex. Deze worden zorgvuldig en op een rustige wijze afgespoten om te garanderen dat het resultaat strak, perfect en keurig mat is.

Als het latex spuitwerk voldoende is gedroogd dan verwijderen wij al het afplak materiaal van de ondergronden welke niet vies mochten worden. Indien er dan bijvoorbeeld toch wat latex of lak ergens op is gekomen dan reinigen wij dat direct. 

Nu kunt u genieten van uw woning of bedrijfspand!

Alles weten over latex spuiten?

Kunnen jullie in alle kleuren latex spuiten?

Ja! Wij kunnen in alle kleuren latex spuiten. Wij adviseren vaak te kijken naar kleuren van een specifiek merk. Kleuren zoals die van Flexa, Histor, Farrow & Ball en Painting the Past zijn geen probleem voor ons. Heeft u een onbekend merk welke niet in ons mengsysteem staat. Dan scannen wij deze kleur voor u in om de NCS kleur hiervan te kunnen bepalen.

Hoe lang duur latex spuiten?

Latex spuiten is een snelle oplossing voor het sauzen van wanden en plafonds. Echter kan het in sommige gevallen ook wat langer duren. 

De duur van het latex spuiten heeft te maken met verschillende factoren. Het aantal kleuren heeft invloed, het bijwerken van de ondergrond indien deze niet goed genoeg is en het afplakwerk. Zo kan 100m² in een enkele dag gespoten worden maar moet er een vloer worden afgeplakt in die ruimte en wilt u de wanden in het paars en plafond in het wit, dan kan die 100m² alweer drie dagen duren.

Op welke ondergronden kan latex worden gespoten?

Latex kan op nagenoeg alle ondergronden worden gespoten. Er zijn uiteraard uitzonderingen. Hieronder vind u een lijst met geschikte ondergronden;

  1. Gepleisterde wanden en plafonds
  2. Gipsplaten wanden en plafonds
  3. Fermacell wanden en plafonds
  4. Gipsblokken (Gibo)
  5. Kalkzandsteenblokken
  6. Betonnen wanden en plafonds
  7. en meer...

Wilt u meer informatie over ondergronden, neem dan gerust contact op.

Kunnen jullie ook speciale latex varianten spuiten?

Wij kunnen ook speciale latex varianten spuiten. In veel gevallen spuiten wij keuken latex voor een ultieme bescherming in de keuken of andere delen van de woning welke snel vies kunnen worden.

 

Maar wij spuiten ook latex welke nicotine isolerend is en latex welke schimmelwerend is speciaal voor vochtige ruimtes.

Met welke merken spuiten jullie latex?

Bij het spuiten van latex gebruiken wij verschillende merken. Wij werken veelal met Sigma CoatingsWijzonolTrimetal en Veveo.

Mijn wanden zijn net gestucadoord, hoe spuiten jullie deze?

Bij wanden welke net gepleisterd zijn door de stucadoor, zorgen wij eerst dat deze volledig worden nagelopen op oneffenheden. Nadat dit gedaan is maken wij de ondergronden stofvrij en fixeren(voorstrijk) wij de stuclaag. Nadat deze fixatielaag is gedroogd kunnen wij beginnen met latex spuiten