Pleisterwerk voorwaarden

Wij bieden verschillende varianten van pleisterwerk aan voor verschillende budget beschikkingen. Daaraan zitten ook ander soort werkzaamheden aan verbonden. Wij bieden namelijk de mogelijkheid aan om te kiezen voor een dunpleister (vbk), handpleister (knauf goudband) of raapwerk (uitvlakken voor kaarsrecht stucwerk) dit allemaal in sausklare afwerking.

 

Dunpleister

Bij een dunpleister afwerking verwerken wij een pleisterlaag van maximaal 3 mm op de muur. Wij maken de muur daarmee glad en zorgen ervoor dat deze volledig sausklaar is. De voordelen aan deze afwerking is dat wij deze afwerking machinaal aanbrengen en daarmee sneller meer vierkante meters voor u kunnen afronden. De wanden zijn dan glad en klaar om te sauzen/spuiten binnen 24 uur. Het voordeel hieraan is ook dat het stucwerk voordeliger is.

Bij deze variant van stucwerk is het wel zo dat oneffenheden die in de basis in de wand zitten ook zichtbaar zullen blijven.

Handpleister

Bij een handpleister wordt de gips op een ouderwetse manier aangemaakt in een kuip. Deze pleister wordt met een minimale dikte van 6/7mm aangebracht en uitgevlakt over een breedte van 100cm. De voordelen hiervan zijn dat bij een handpleister meer oneffenheden in de ondergrond worden weggewerkt en dat het vlakker oogt dan een dunpleister. Bij een handpleister ligt de verwerking op maximaal 35m² per dag.

Raapwerk

Bij raapwerk wordt eerst de ondergrond uitgevlakt. Deze variant van stucwerk is vaak van toepassing in badkamers, keukens, toilet ruimtes maar kan uiteraard ook in alle andere ruimtes worden uitgevoerd. De wand krijgt een minimale dikte van 1cm tot een maximale dikte van 10cm aan gips. Door deze diktes worden alle oneffenheden uit de wand ‘geraapt’ en zal de wand volledig vlak worden. De hoeken worden middels een blokhaak ‘haaks’ gemaakt waardoor aanrechtbladen perfect passen.