Spuitwerk voorwaarden

Betreffende het uit te voeren spuitwerk gelden er een aantal voorwaarden. 

De tarieven gezien op de website zijn altijd exclusief omzetbelasting (btw).
 

Zelf afplakken

Bij het zelf afplakken sturen wij afplakinstructies naar de klant toe, de klant dient deze te volgen voor het beste resultaat. Bij het afwijken van deze instructies, bijvoorbeeld het gebruik van de verkeerde materialen kunnen ondergronden vies worden of worden aangetast door latex. Latex is vaak makkelijk te verwijderen. Echter zal dit geheel onder de eigen verantwoording vallen van de bewoner/opdrachtgever.

Spuitwerk bij een behangklare oplevering

Bij het spuiten van behangklare wanden en/of plafonds is de bewoner/opdrachtgever geheel verantwoordelijk voor de ondergrond. Bewoner dient een behangklaar verklaring te ondertekenen. Oneffenheden en doorlatingen van kleuren op de ondergrond zijn geheel voor verantwoording van de opdrachtgever. Bij een behangklare afwerking is er sprake van geen aangerachte stuclaag of een niet goed afgewerkte stuclaag. Bijwerken van oneffenheden is enkel van toepassing op butsen en krassen en eenvoudig te 

Wat valt er onder behangklare ondergronden;

  • Niet sausklaar gestucadoorde wanden
  • Gipsplaten wanden (glad echter niet geheel geschikt voor saus/spuitwerk)
  • Betonnen wanden/plafonds

Spuitwerk voorwaarden

Bij de gemelde bedragen worden standaard de volgende werkzaamheden uitgevoerd.

  • Lichte reparatie momenten
  • Voorbehandeling met de juiste primer/fixeer
  • Afwerkingslaag in 2  lagen spuitwerk
  • (indien nodig een derde laag, bij meerdere lagen zullen er extra kosten zijn)

Reparatie voorwaarden behangklare oplevering

Bij een behangklare oplevering dient altijd een verklaring te worden ondertekend. Indien anders afgesproken op deze verklaring zullen wij beperkte herstel werkzaamheden verrichten aan behangklare ondergronden. Wij adviseren dan ook altijd een sausklare oplevering.

Reparatie voorwaarden sausklare oplevering

Bij een sausklare oplevering voeren wij reparaties uit aan het stucwerk. Wel is van belang dat de stucwerk laag minimaal 3mm dik is. Indien dit Knauf MP75 is moet deze minimaal 1cm dik zijn (bij Knauf MP75 kunnen altijd strepen in het schuurwerk, dit omdat deze pleister kristallen bevat welke vrijkomen bij het schuren). Wij werken altijd een aantal plekken bij, dit zijn handformaat plekken. Hiervoor hebben wij een formule.

Indien het project 500m² is dan moet u uitgaan van maximaal 75 plekken van handformaat welke wij repareren. Dit is 15% van het totale aantal vierkante meters.